Напевно, немає такого куточка земної кулі, де б не вирощується редис, який належить до хрестаких сімейств капустяних. Редис відносять до найбільш швидко дозрілих коренеплідних рослин. Батьківщиною його вважають Середземномор'я і Середню Азію, і інформація про нього доходить до нас із найдавніших століть. Саме в той час люди навчилися, як отримати насіння редису. На європейському континенті редис вирощується з кінця 16 століття, і хоча достаток сортів редису дуже великий, але є лише три групи: європейська, японська, китайська. В Україні вирощується переважно тільки європейські сорти редису. Редиска червона з білим кінчиком прекрасно переносить заморожування й дає виходи за температури ґрунту 18-20 градусів, коренеплоди мають округлу або подовжено-кониче, суху форму, білу м'якуш із яскраво-рожевою шкіркою. Переважно редиску вживають у їжу як салати або просто як овоч на додаток до других страв. У редисці у великій кількості міститься мінерали та вітаміни, а також глікозиди, які й обумовлюють специфічну гіркоту цього овоча. Надзвичайною особливістю редису є його здатність видаляти холестерин із крові людини, цьому сприяє наявність кремнію в складі цього овочу, тому сміливо можна вважати редис дієтичний продукт харчування.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Редис |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | сорт |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Так |
Колір плоду | Червоний |
Виробник | НК Еліт |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 3 г |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Ні |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки посіву | Березень, Квітень, Жовтень, Листопад |
Строки дозрівання | 23 дн |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Маса 1000 насінин | 1 г |
Схожість | 95 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Вага | 3 г |
- Ціна: 5,99 ₴