Основними властивостями сорту буряків «Бордо Харківський» є універсальне застосування, стійкість до гнилей, відмінна лежкість. Сорт набуває стиглість за 115-133 дня і є середньостиглим. Коренеплоди (буряк) мають кулясту форму з матовою шкіркою. Буряк росте не сильно заглибленим у грунт, тому з прибиранням не виникає особливих труднощів.
Забарвлення м'якоті темно-червоного кольору з бордовим відтінком. У діаметрі коренеплід досягає 12-15 см і набирає масу до 230-300 р. На зрізі немає білих кілець. М'якоть щільна, соковита, смачна. Буряк підходить для будь-яких страв і заготовок.
Рослина буряк «Бордо Харківський» має щільну розетку листя зеленого забарвлення з червоними (насичено рожевими) прожилками і бордовими черешками. Листя в довжину досягають приблизно 40 див.
Універсальна буряк «Бордо Харківський» вирощується в основному для зберігання, має відмінні властивості лежкості та в осінньо-зимовий період не піддається дії збудників хвороб (якщо коренеплодів правильно створені умови зберігання, то гнилями, як правило, не уражається).
Сприятливим періодом посадки буряків «Бордо Харківський» прийнято вважати весняний час, коли температура встановлюється на позначці +15...+20 °С. В теплі сходи з'являються більш стрімко, але і при досить низьких температурах насіння теж проросте. При посадці насіння буряків в пізні терміни, рекомендується їх замочити, перш ніж посадити, щоб прискорити процес проростання.
На ділянці з удобреному, розпушування і вирівняною грунтом необхідно зробити борозни глибиною близько 4-5 см для посадки насіння буряків. Насіння сорту Бордо Харківський» слід садити по одному на відстані близько 7-8 см. Не варто садити насіння глибше 2 см, якщо ґрунт щільний.
Рекомендується вибрати ділянку з великою кількістю сонячного світла і родючою землею, тоді врожай столового буряка буде хорошим. Орний шар – до 25 див. Удобрена среднесуглинистая і супіщаний грунт найбільше підійде для сорти столового буряку. Потрібен ретельний догляд з перших днів вегетації. Приділяється увага видалення бур'янів і щільною грунтової кірки до фази 6 справжніх листків культури.
У фазі 2-х листків посіви слід прорідити, відступаючи приблизно 3 см між сусідніми рослинами, у фазі 6 аркушів – до 6 см, а до середини серпня відстань збільшують до 8 див. Видаляються більш дрібні рослини при перших прореживаниях і більш великі в останньому проріджуванні, використовувати їх можна на пучкову продукцію.
Буряки «Бордо Харківський» також можна вирощувати подзимним сівбою, при цьому, крім знезараження, не рекомендується використовувати інші методи підготовки насіння до посіву.
Основні якості столового буряку «Бордо Харківська»:
-
Середньостигла;
-
Жаростійкий;
-
Період дозрівання коренеплодів – 115-133 днів;
-
Урожайність сорту – 38-43 т/га;
-
Округла форма коренеплодів;
-
Забарвлення темно-бордова, білі кільця м'якоті відсутні;
-
Діаметр коренеплоду – 12-15 см;
-
Маса – 0,23-0,3 кг;
-
Класичний смак столового буряку;
-
Смакові якості: соковита і солодка м'якоть;
-
Тривалий період зберігання (90-95%);
-
Не уражається гнилями;
-
Врожайність сорту складає 38-43 т/га.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Буряк |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | сорт |
Група стиглості | Середньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Бордовий |
Країна виробник | Україна |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Дворічні |
Висота рослин | Середньорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Ні |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Польові |
Строки посіву | Березень, Квітень |
Строки дозрівання | 120 дн |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Маса 1000 насінин | 12 г |
Схожість | 95 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 0,95 ₴