Бурякла " Борщова ". Середньосстиглий сорт столової буряка. Вегетаційний період — 85-95 днів. М'якоть соковита, ніжна, темного кольору. Корнеплоди вирівняні, середньої величини, округлої форми. Шкіра гладка. Сорт помірно холодостійкий, стійкий до квітучості. Буряк придатний для вживання у свіжому вигляді, перероблення та зберігання. Легкість добра. Висока ефективність оброблення забезпечується підзимовим посівом.
Насіння буряків — соплодія (в 1 г від 40 до 90 насіння) — починають проростати за температури 5 °C. Сходи та дорослі рослини погано переносять заморожування. Буряк вимогливий до вологості та плодородіння ґрунту, погано переносить затінення. Сприятлива для вирощування буряків реакція ґрунтового середовища — слабокислія або нейтральна (pH 6-7).
Найкращі попередники буряка — огірки, раннє картопля, капуста під які вносячи органічні добрива. На родючих ґрунтах вносять тільки мінеральні добрива. Навесні під час перекопування ділянки вносять 15-20 г аміальної селітри або 20-30 г сіро-кислого амонію, 30-40 г суперфосфату та 10-15 г хлористого калію на 1 м2. На малоплідних ґрунтах під буряку вносять ще й органічні добрива: восени свіжий гній, а навесні перегній або компост (на 1 м2 4-5 кг гніву або 2-3 кг перегною або 3-4 кг компосту). Для нейтралізації зайвої кислотності вносять 0,5—1 кг вапна-пушонки на 1 м2.
Попіл буряка проводять восени під зиму та навесні. Навесні до посіву приступають, коли температура ґрунту на глибині 10 см підніметься до +8...+10 °C (з квітня). Під зиму сіють наприкінці жовтня — на початку листопада й отримують у цьому разі ранню продукцію (в кінці червня). Навесні сіють на рівній поверхні, восени на грядах, у борозенки, зроблені на відстані 15-20 см один від одного. Норма висівання насіння під час весняного посіву 1,5-2 г, під час підзимування — 2-3 г на 1 м2. Глибина закладення насіння 2-3 см у разі весняного посіву та 3-4 см під час підзимування.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Буряк |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 9,99 ₴