Диня «Леся» ранньостигла, період дозрівання – 70-80 днів. Характеризується дружною віддачею врожаю. Плоди 1,2-3 кг, поверхня гладка, забарвлення жовте, сітка яскраво або слабко виражена. Колір м'якоті білий, ближче до шкірки іноді з відтінком зеленого. Товста, ніжна, хрустка м'якоть має сильний аромат, соковитість і солодкий смак. Врожайність від 2,3 до 3,3 кг/м². Диня має середню транспортабельність.
Солодка, соковита хрустка диня «Ліся» із сильно вираженим ароматом вирощується впродовж 70-80 днів; є перспективним сортом, який характеризується дружньою видатністю плодів на початку періоду плодоносіння. У дині світло-жовті плоди з товстою ніжною м'якоттю білого кольору, яка до краю шкірки може мати зелений відтінок. Плод у масі може досягати від 1,2 кг до 3 кг. Поверхня в динь гладка, є яскрава сіточка, вона може бути інтенсивнішою та менш інтенсивною.
Раннє диня «Леся» дружно формує плоди, а її врожайність становить приблизно 2,3-3,3 кг/м2. Товарні якості в сорту гарні, транспортубельність також на високому рівні. У вегетаційний період диня виражає гарну стійкість до борошнистої роси.
Для цього сорту підбирайте захищені від вітру зони, з гарним сонячним освітленням і браком будь-яких перешкод для сонячних променів. Ділянка має бути теплою й без протягу, також можуть використовуватися південні схили. Теплолюбна та світлолюбна диня «Ліся» також чутлива до плодородіння ґрунту, прекрасно розвивається на легких ґрунтах. Відомі типи ґрунту: супесчастий або супусний чорнозем, піщаний або легкий куточок.
Гарними попередниками для дині є зернові культури, томат і картопля, зернобобові, капуста. Підійдуть також інші культурні рослини, за винятком гарбузових (огурці, кабачки, гарбуз), оскільки хвороби в них такі ж, як і в дині.
Насіння висаджується в теплий прогрітий ґрунт (до +16 °C, мінімальна середньодобова температура +12 °C) з урахуванням норми висіву 0,3 г/м2. Посівний матеріал складається на глибину 2-4 см і поливається прогрітою теплою водою. Попри те, що насіння «Помідорчик» повністю готове до посадки, передпоєва підготовка насіння дині може містити оброблення різними препаратами та мікроприладами.
Вирощування з розсади дині «Ліся» у відкритому ґрунті здійснюється у фазі 4-6 справжніх листків (вік 4-5 тижнів). Рослини пересаджуються з горщиків способом перевалки. Попередньо розада проходить етап загартовування на відкритому повітрі. Важливою умовою є встановлення стабільного тепла та те, що немає різких стрибків температур, оскільки похолодання диню переноситьрокоспосіб. У разі потреби для захисту рослин допускається використання плівкового укриття.
Високий урожай залежить від умов вирощування культури. За умови оптимальних теплих температур, яскравого сонячного світла, збалансованого харчування й браку ураження хворобами врожайність дині «Ліся» становитиме понад 3 кг/м2.
Особливості сорту дині «Ліся»:
• Перспективний сорт;
• Стійкий до борошнистої роси;
• Врожайність — 2,3-3,3 кг/м2;
• На старті плодоносіння дружне віддання врожаю;
• Рання диня;
• Дозрівання плодів через 70-80 днів;
• Маса плода — 1,2-3,0 кг;
• Колір жовтий;
• Кора гладка;
• М'якоть соковита, ніжна, хрустка, товста;
• Смак солодкий;
• Плоди дуже ароматні;
• Колір м'якоті білий з прозеленню біля кори;
• На поверхні кори є сіточка;
• Високотоварні плоди;
• Транспортабельні.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Диня |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | сорт |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 2000 г |
Колір плоду | Жовтий |
Країна виробник | Україна |
Насіння в упаковці | 10 шт. |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Холодостійкість | Ні |
Посухостійкість | Ні |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Польові |
Строки посіву | Квітень, Травень |
Строки дозрівання | 70 дн |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Маса 1000 насінин | 38 г |
Схожість | 95 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пачка |
Користувацькі характеристики | |
Форма насіння | Овальна |
- Ціна: 0,95 ₴