Продавець Помідорчик — інтернет магазин насіння розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
471 відгук
+380 (98) 322-34-33
Помідорчік - інтернет магазин насіння та засобів захисту рсслин
Кошик

Капуста Харківська зимова. Досхочість насіння капусти.

Капута «Харківська зимова» — позднесільний сорт капусти, виведений українськими фахівцями всередині 70-х років XX століття. Для цього схрестили Амагер 611 з Дизайн-вайсом. Культова структура району для вирощування в помірній зоні України. Однак, як показує практика, капуста добре росте у всіх кліматичних зонах Вегетаційний період 150-160 днів.

Кочан карусти «Харківський зимовий» округло-плоский або круглий, дуже щільний. Маса головки до 4 кг. Урожайність — 55-85 т/га. Вихід товарної продукції в зоні 91%. Порівняно жаро- та сухостійка рослина. Особливості: зазначається підвищеним вмістом сухої речовини — 8-11%, стійкий до розтріскування.

Вирощують її розсадним способом або посівом насіння в ґрунт. Норма висівки: на розсаду — 0,15 г на 1 кв. м, безрозсадним способом — 0,03–0,05 г/кв. м. Глибина закладення насіння — 1,5-2,0 см. Ширина між рядами — 50 см. Розсаду висаджують через 45-50 днів після посіву (до 30 травня). Глибина висаджування розсади — до першого справжнього аркуша, не засинаючи водночас верхівку, на відстані 60 × 60 см. Найкращими попередниками сорту вважаються огірок, горох, картопля, цибуля, томат, буряк, хрона та бобові.

Характеристика капусти «Харківська зимова»

•висока врожайність;

•дружне дозрівання врожаю;

•стійкість до засуха;

•Голодша транспортубельність;

•високий фітоімуніт;

•тривалий термін зберігання;

•достатньо високий показник холодостійкості та жаростійкості;

•приємний смак.

Головне!Після повного визрівання капуста «Харковська зимова» може ще тривалий час перебувати на грядках і водночас не розтріскуватися. Смакові якості «Харківської зимової» водночас не змінюються.

Сорт капусти «Харківська зимова» стійкий до більшості хвороб, характерних для капусти, зокрема до бактеріозу, фузаріозу, гниль і некрозу. Оскільки на листових пластинах капуста є наліт, на нього не нападає городня блошка, крапка.

У свіжому вигляді головки зберігаються до 7 місяців. Водночас їхні смакові якості не псуються, і вони не стають менш корисними.

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner