Продавець Помідорчик — інтернет магазин насіння розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
270 відгуків
+380 (66) 322-34-33
Помідорчік - інтернет магазин насіння та засобів захисту рсслин
Кошик

Гарбуз Мозолевський — 15. Від насіння до перших виходів.

Гарбуз універсального використання з тонкою шкіркою особливо зручний для перероблення під час приготування страв, оскільки її легко очищати й різати, має солодкий смак і яскраву м'яку м'якоть. Сорт «Мозолеївська-15» має високі смакові якості, містить загального цукру приблизно 8% і каротину до 3,4 мг%. М'якоть солодка та слабоволокниста, високих смакових якостей, підійде для салату, пирогів, солодких запіканок, заготівки соку та інших страв.

Гарбуз ранньоспечений, порівняно стійкий до хвороб, у середньому дозріває за 120 днів, зберігається не дуже довго. Плоди в гарбуза «Мозолеївська-15» овальської форми, жовтого кольору в біологічної стиглості та зеленого кольору в недозрілому вигляді. Маса плода коливається в межах 4-8 кг. На корі є характерний сорт рису малюнок як широкі поздовжні плями рваних смуг, забарвлення яких теж залежить від стиглості плода. В зрілому вигляді смуги набувають жовтогарячого тону, а в незрілому — вони темно-зелені.

Урожайність у сорту 20-40 т/га і вона залежить від чіткого дотримання правил агротехніки. Також від умов вирощування й від стиглості залежить смак, якість і зберігання плодів. Не менш важливі терміни саджання гарбуза «Мозолеївська-15», яку садити рекомендується в теплий ґрунт за умови, що зворотні заморожування остаточно минали. Також під час саджання насіння в ґрунт, прогрітий менш ніж до +13 °C, є небезпека загнивання насіння.

Насіння гарбуза не обов'язково обробляти перед посадкою, воно й без того зіскочить. Але іноді замочують або прогрівають насіння, щоб підвищити схожість. Наприклад, для прогрівання посівний матеріал (семетки) загортають у темну тканину та прогрівають сонячні промені впродовж 5-6 хвилин. Або використовують духовку, поетапно (з інтервалами приблизно за 60 хвилин) підвищуючи температуру від позначки 20 °C до 50 °C. Далі потрібно приготувати розчин із золи та води, помістити в нього це насіння, загорнуте в марлю. Температура розчину — 25 градусів. Час впливу — до набухання, 12 годин. Наступним етапом підготовки є загартовування. Набухлі насіння вирушають у холодильник на дві доби.

Площа ділянки для саджання гарбуза «Мозолеївська-15» має давати змогу посадити насіння на схемі, зазначеній на пакованні. Грядка має бути сонячна, але допускається також півтьок. Має значення й плодородіння ґрунту. Якщо немає впевненості в цьому, то з осені необхідно внести добрива.

Два-тричі проводиться розпушування, випалюються бур'яни, відбувається 1-2 поливи.

Опис сорту гарбуза «Мозолеївська-15»:

• Ранний сорт;

• Дозрівання плодів — 118-120 днів;

• Довгоплетиста довжина головного плеті — до 4-9 м;

• Універсального призначення;

• Стійкість до захворювань відносна;

• Урожайність — 20-40 т/га;

• Форма гарбуза — овальна, слабобриста;

• Фарбування м'якоті — апельсинового цвіту;

• Колір плоду: від зеленого до жовтого (залежить від стиглості);

• Кора: тверда та тонка, малюнок рвані плямисті поздовжні смужки;

• Маса плода — 4-8 кг;

• Смакові якості високі;

• Транспортабельність середня;

• Не для тривалого зберігання.

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner