Продавець Помідорчик — інтернет магазин насіння розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
475 відгуків
+380 (98) 322-34-33
Помідорчік - інтернет магазин насіння та засобів захисту рсслин
Кошик

Насіння кабачка сорту Колдун. Проростання насіння кабачка до перших листочків.

Один із найкращих і найпопулярніших сортів кабачка «Колдун» — сорт раннє стиглий, має вегетаційний період 42-45 доби (плідношення — 63 дні), вирощується на легких родючих ґрунтах. За дотримання всіх агротехнічних вимог врожайність становить 50-60 т/га.

Плоди циліндричної форми, у технічній стиглості білі, в біологічній — набувають кремового відтінку. Маса кабачка — 350 г, довжина — 15-20 см, діаметр — 5-7 см. Плоди використовуються в кулінарії, також придатні для консервування.

Кабачок має кущову форму, порівняно стійкий до борошнистої роси. До особливостей сорту «Колдун» належить велике навантаження рослин зав'язкою. Вирізняється дружним відданням врожаю. Перший урожай збирають у межах 15-20 т/га. Транспортабельність у сорту гарна, лежкість через 10 днів становить 90%.

Кабачки вирощуються на некислих ґрунтах із умовою дотримання севооберту. Оптимально підійде пухкий водопроникний ґрунт. Передчасниками можуть бути будь-які коренеплоди, помідори, картопля. Умови культивування — відкритий ґрунт і під плівкою. Вирощувати кабачок «Колдун» можна посівом у ґрунт або через розсаду.

Рослина теплолюбна, тому важливо висаджувати її у відкритий ґрунт тільки тоді, коли не буде загрози поворотних заморозків і різких похолодань. Схому посадки дивіться на пакованні, відстань між лунками має бути не менш ніж 60 см. У кожну ямку закладають по кілька насіння (2 або 3), після проростання залишають тільки одне, найсильніше. Проростають насіння кабачка «Колдун» за температури 10-12 градусів тепла, а повноцінно розвиваються за +22...+25 °C.

Полив цієї рослини треба виконувати під корінь, не частіше, ніж підсохне верхній шар землі. Зазвичай поливають кабачки один раз на 10 днів. Культура теплолюбна, тому вода має бути прогрітою приблизно до +22 °C. Через місяць настає період цвітіння, поливи за потреби продовжуються, але дещо зменшуються під час плодоутворення і зводяться на ні. Перед прибиранням врожаю кущі не поливають, щоб не зіпсувати якість плодів (може розвиватися гниль).

Крім поливу, потрібно підживлення, також міжряджать пухкіт і окучують кущі. Комплексна підживлення може застосовуватися двічі: перший раз — після появи сходів, другий раз — через 10 діб. Кожен полив супроводжується утворенням твердої поверхневої скоринки на грядках, яку потрібно руйнувати. Пропалюючи посадки з кабелем «Колдун», ми забезпечуємо пухкість землі та видаляємо бур'ян.

Проблем із запиленням у кабачка зазвичай не виникає, але іноді варто пройтися й розсунути листя на кущах так, щоб у комах був доступ до кожної квіточки.

Відмітні риси сорту кабачка «Колдун»:

• Раннеспелість;

• Вегетаційний період — 42-45 днів;

• Плодонішення — 63 дні;

• Форма плодів — циліндрична;

• Фарбування кабачків біла (до кремового відтінку);

• М'якоть — соковита, ніжна;

• Плід у поперечнику — 5-7 см;

• Довжина плода — 15-20 см;

• Застосування: кулінарія/перероблення;

• Хвороби: порівняно стійкий до борошнистої роси;

• Урожайність — 50-60 т/га;

• Легкість — 90% через 10 діб;

• Гарна транспортубельність.

 

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner