Насіння патисону Перлина. Проростання насіння патисону.
Патисон «Перлина» — середньосстиглий високоурожайний сорт білого патиссона. Вегетаційний період 43-48 днів. Рослина кущової форми. Плоди невеликі, дископодібні, з ніжною та соковитою м'якоттю, у технічній стиглості світло-салатові, в біологічній — білосніжні, без сітки та плям. Рослина має сильне коріння й прямостійке стебел. Швидко виходить і розвивається. Для споживання використовувати молоді плоди діаметром до 12-15 см, вагою 300-400 г. Урожайність 3-4 кг із куща.
Патисон «Жемчужина» призначений для вирощування в регіонах України з помірним кліматом і досить стійкий до засухи та захворювань. Рослина вимоглива до тепла, світла та вологи, вирізняється стійкістю до стресових умов і чудовою лежкістю. Вимагає легких родючих ґрунтів. Насіння висіває наприкінці травня — на початку червня на глибину 4-5 см після того, як ґрунт прогріється до +10–12 °C. Норма висіву — 0,4 г/кв. м. Між рослинами дотримуються відстані по схемі 100 × 70 см. Якщо дотримуватися правил догляду, які полягають у поливі, прополці та пухкості ґрунту, то з 1 кв. м можна зібрати 4-5 кг врожаю.
Плоди патисону мають невисоку калорійність, тому їх рекомендують вживати в їжу людям із захворюваннями ШКТ.
Плоди призначені для кулінарних страв, перероблення, консервації, соління, на смак не поступаються огіркам.
Характеристика патиссона «Перли»
•середньоранний термін дозрівання;
•вегетаційний період приблизно 43-48 днів;
•форма рослина — кущова;
•форма плода — округла, мають опуклу середню частину;
діаметр плода — 12-15 см;
•колір плоду — білий;
•вага плода — 300-400 г;
•м'якоть — ніжна, соковита та приємна на смак;
•висока врожайність;
•добрий товарний вигляд;
•висока легкість і стійкість до стресових умов.
За своїми технічними характеристиками патисон «Перлина» ідентичний із патисоном «Білим».