Кріп Харківський — 85 Від насіння до перших виходів.
Кріп «Харківський-85» — середньоранній, високоурожайний сорт для вирощування як у відкритому, так і закритому ґрунті, селекції Інституту овочеводства та бахчеводства ААН України. Термін дозрівання, від масових відходів до стебновування — 30-44 днів, цвітіння — 51-71 днів, утворення насіння — 89-105 днів. Укроп «Харківський-85» — потужна, росла, добре облищена рослина з великим листям зеленого кольору.
Розетка листя широка — 6-10 великого листя. Листя в період прибирання на зелень великі, з розсіяними сегментами. Фарба зелена з невеликим восковим нальотом. Рослина високоросле — висота кута 108-132 см. Ароматичність рослини становить 4-5 балів. Урожайність під час прибирання на початку утворення стебел становить 30-36 т/га.
Для отримання постійного врожаю насіння висівають у кілька етапів: через два тижні з ранньої весни до кінця липня. Для збирання врожаю ранньою весною, насіння можна висівати під зиму в другій половині листопада. Норма висівання насіння 2,5-5 г/м2. м. Насіння заробляє на глибину 1,5-2 см рядком із шириною міжрядів 20-25 см.
Насіння починає проростати за температури +3 °C, через 15-20 днів і за короткий час формують велику масу зелені. Рослина витримує заморожування до -6 °C.
Урожай збирають вибірково упродовж усього сезону. Головна умова для росту — щоб не було загущення.
Характеристика кропу «Харківський-85»:
•середньонестильний сорт;
•вегетаційний період до:
— стебнювання 30-44 днів;
— цвітіння — 51-71 днів;
— утворення насіння — 89-105 днів;
•висота рослини — 108-132 см;
•колір листя — зелений;
•норма висівання — 2-2,5 г/кв. м;
•глибина закладення насіння — 1,5-2 см;
•ширина міжряджання — 20-25 см;
•зовнішення — 30–36 т/га;
• відносна стійкість до захворювань;
•приємний смак.
Сорт «Харківський-85» прекрасні смакові та товарні якості та порівняно стійкі до захворювань.
Рекомендується для використання у свіжому, сушеному, солоному та консервованому вигляді.
За своїми технічними характеристиками кроп «Харківський-85» ідентичний із кропом «Кронос».