Насіння томата Елеонора. Досхочість насіння помідор, розсада томатів за два тижні.
Томат «Елеонора» — середньоранній, дуже урожайний сорт, селекції Інституту Овочеводства та бахств НААН України. Вегетаційний період 102-110 днів. Рослина детермінантна, компактна, середньооблистяна. Аркуш середнього розміру, темно-зелений. Суцвіття просте. Плоди округлої форми, гладкі, вирівняні, щільні, вагою 80-90 г, стійкі до перезрівання й розтріскування, мають дуже привабливий зовнішній вигляд і гарні смакові якості. Фарбування незрілого плода рівномірне, світло-зелене, без зеленої плями, під час дозрівання — насичене червона. Плодожинка без коліна. Характерною відмінністю є висока товарність і однорідність плодів. Стійкий до основних хвороб. Урожайність 60-70 т/га. Вирізняється дружнім, рясним плодоношенням, високими смаковими якостями плодів. Рекомендується для інтенсивних технологій вирощування.
Томат «Елеонора» — культура тепло та світлолюбна. Вимагає легких родючих ґрунтів. Вирощують томати через розсаду за схемою 60 × 60 см або висіванням насіння ґрунт на глибину 1-1,5 см. На розсаді насіння висівають наприкінці березня — на початку квітня на глибину 2-3 см. Пікувалка — у фазі 1-2 справжніх листя. Висаджування розсади виробляють віком 50-60 днів. У міру зростання рослини формують в один виріб і підв'язують їх до вертикальної або горизонтальної шпалери. Час посіву насіння в ґрунт: кінець квітня-юнь. Час збирання врожаю — ілюль-сентябр. Дружне плодоношення (до 30-40 плодів на рослині).
Пам'ятайте! Садити помідори на своє місце можна не раніше ніж за 2-3 роки.
Характеристика томата «Елеонора»
•среднеранний сорт;
•вегетаційний період — 102-110 днів;
• зростання детермінантне, компактне;
•форма плода — округла, гладка, щільна;
•віс плода — 80–90 г;
•фарбування плода — насичено червона;
•зовнішення — 60-70 т/га;
•стійкість до основних хвороб;
•товарність і однорідність плодів;
•траспортабельність;
•придатність до інтенсивних технологій вирощування.
Рекомендується для вживання у свіжому вигляді, перероблення на сік і суцільноплідного консервування.
За своїми технічними характеристиками томат «Елеонора» ідентичний із томатом «Карія».