Семена томата Севен. Розсада помідора за два тижні від насіння до перших виходів.
Томат «Севен» («Севен») — позднесілий, універсальний сорт селекції Інституту овочеводства та бахчества УААН. Вегетаційний період — 107-112 днів. Рослина детермінантна (1,5-2,0 м), кущ розкидистий, потужний. Плоди плоско-круглі, великі, масою 350-400 г і більше. Вирізняються дуже високою гладкістю, що надає плоду особливої привабливості. Дуже урожайний сорт. Кількість гнізд 3-4 шт. Сорт стійкий до розтріскування. Аркуш середнього розміру, темно-зелений. Суцвіття просте. Плоди м'ясисті, малосемінні, м'якоть насичено яскраво-червоного забарвлення; мають високі смакові якості, дієтичні та товарні властивості.
Цей сорт рекомендований для вирощування в теплицях і відкритому ґрунті. Вирощують розсадою або посівом у відкритий ґрунт. Насіння на розсаду висіває на початку. Пікують рослину у фазі першого справжнього аркуша. У ґрунт розсаду висаджують, залежно від погоди, на початку травня-юня, віком 30-35 днів. Рослини формуються в один виріб. Схема посадки розсади 40×50 см. Урожайність з однієї рослини 5,0-5,5 кг. Товарна врожайність 8,8–9,3 кг/кв. м. Сорт стійкий до щалоспортезу, фузаріозу.
Найкращими попередниками є: гарбузові, бобові, коренеплоди, зелені культури. Не можна садити після картоплі, перцю, баклажанів, фізалісу.
Томати сорти «Севен» є високодієтичним продуктом із добрими товарними даними. Рекомендовані для вживання у свіжому вигляді, засолки в бочках і приготуваннях соків, томатних паст.
Характеристика томата «Севен»
•досконалий універсальний сорт;
•вегетаційний період 107-112 днів;
• зростання детермінантне (1,5-2,0 м);
•форма плода — плоско-округла;
•маса плода — 350–400 г;
•колір плода — яскраво-червоний;
•зовнішення 8,8-9,3 кг/кв. м;
•стійкість до основних хвороб: фузаріозу та комоспособіозу;
•стійкість до розтріскування;
•високі товарні та смакові якості;
•використовується в свіжому вигляді, солінах, консервації, перероблення на сік.
Сорт із високими товарними та смаковими якостями, стійкий до основних хвороб і до розтріскування.